Telverde: 08008-288 643

Resurse

Tipuri de coduri de bare

Coduri de bare liniare

Code 128

Descriere: Este o simbologie comprimata. Utilizeaza caracterul de control.
Avantaje: Fiabilitate, lungime variabila, ASCII complet. Este cea mai potrivita simbologie liniara cand vine vorba despre siruri lungi de numere si autocontrol.

Code 128

UPC/EAN

Descriere: Cod de bare familiar, se regaseste pe aproape toate produsele din magazinele alimentare. Foloseste doar caractere numerice: 0-9. Este alcatuit din doua parti: ID-ul industrial si ID-ul produsului.
Avantaje: Cod de bare 1D uzual. Foloseste caracterul de control

UPC

Code 39

Descriere: Are forma dreptunghiulara. Este cel mai uzitat cod de bare, a fost primul cod alfanumeric. Adoptat de catre industria sanatatii.
Avantaje: Cod uzual, cu lungime variabila, foloseste caracterul de control, este usor de citit si tiparit.

Code 39

I2 of 5

Descriere: Trebuie sa aiba un numar echilibrat de caractere si foloseste doar cifre. Se recomanda utilizarea caracterului de control. Utilizat in distributia marfii (depozite si livrare). Este o simbologie comprimata, utilizata in principal pentru aplicatii neimportante.
Avantaje: Este cea mai comprimata simbologie pentru mesaje numerice standard, cu mai putin de 10 cifre. Este usor de citit.

I2 of 5

Coduri de bare suprapuse

PDF417

Descriere: Cate un element de cod liniar la ambele capete, impreuna cu o serie de simboluri 1D adaugate unul peste altul alcatuiesc un tipar. PDF (Portable Data File) ā€“ Fisiere portabile de date. Conform standardului AIM. Corector de erori integrat, ceea ce inseamna ca simbolul poate fi inca citit chiar daca a fost deteriorat. Poate codifica mai multe date decat un cod de bare liniar. Prima simbologie care utilizeaza cuvinte cheie.
Avantaje: Asezare ajustabila. Codeaza o cantitate mare de date. Cost redus datorita faptului ca poate fi citit de majoritatea scanerelor si de catre camere cu tehnologie inteligenta.

PDF417

Coduri de bare 2D

Data Matrix

Descriere: Poate fi identificat prin tiparul ā€œLā€, iar codurile au in majoritatea cazurilor forma patrata. Este unul dintre cele mai robuste tipuri de coduri, contine cantitati mari de date numerice si alfanumerice. Dimensiunea simbolului este de 10x10 pana la 144x144 (randuri x coloane).
Avantaje: Dimensiuni reduse, fara necesitati de orientare, foarte securizat si robust, poate fi citit chiar daca este deteriorat.

Data Matrix

QR Code

Descriere: In mod uzual are 3 arii in forma de patrat localizate in colturi, fiecare dintre ele inconjurate de alte tipare. Un cod de bare 2D alternativ. QR (Quick Response) ā€“ raspuns rapid. Codurile QR sunt populare in Japonia.
Avantaje: Dimensiuni reduse, capacitate foarte mare, fara necesitati de orientare, poate fi citit chiar daca este deteriorat. Poate contine caractere Kanji.

Qr Code

Fonturi OCR

OCR-A

Descriere: OCR-A este un font utilizat la scara larga intr-o varietate de industrii. Caracterele apar mai grupate decat in cazul altor fonturi OCR. Caracterele sunt tiparite intr-un format ce poate fi citit de catre masini si oameni. Pot fi marcate direct pe portiuni.
Avantaje: Fonturile sunt standard. OCR-A este considerat cel mai precis.

OCR-A

OCR-B

Descriere: OCR-B este utilizat pe scara larga in combinatie cu simbologia UPC/EAN. Informatia este tiparita intr-un format care functioneaza bine cu metodele traditionale de printare pe cutia produsului.
Avantaje
: Fonturile sunt standard. OCR-B este considerat cel mai estetic.

OCR-B

MIRC

Descriere: Este un font utilizat in mod uzual in aplicatiile foarte rapide, de procesare a documentelor.
Avantaje: Fonturile sunt standard.

MIRC
Top

Articole

 
telverde: 08008-288643
 

AutoID by SOFA SOFT SRL

http://www.autoid.ro
  • Timisoara
  • Bucuresti
  • Sibiu
E-mail: Aceasta adresa de e-mail este protejat impotriva spam-urilor, pentru a vizualiza trebuie sa fie activat JavaScript-ul browserului.
Telefon:+40.256.494.285
 +40.372.746.184
Mobil:+40.722.362.296
 +40.731-AutoID
 +40.731.288.643
Fax:+40.256.288.048