5 Companii De Top Care Utilizează Rfid În Prezent

Radio-frecvența de identificare (RFID) a depășit etapa experimentelor de nișă și a devenit o tehnologie esențială pentru numeroase companii de top din lume. De la gestionarea lanțului de aprovizionare și controlul accesului până la vânzări fără casă și experiențe personalizate, RFID oferă o multitudine de beneficii care transformă modul în care funcționează afacerile. Iată 5 exemple remarcabile:

1. Amazon „Just Walk Out

1. Amazon – „Just Walk Out”:

 • Aplicație RFID: Gestionarea inventarului
 • Tip RFID: UHF RFID

Imaginează-ți să intri într-un magazin, să iei ce îți dorești și să pleci, fără să stai la coadă. Exact asta face tehnologia „Just Walk Out” dezvoltată de Amazon. Prin camere, senzori, inteligență artificială și, recent, și prin tehnologia UHF RFID, Amazon oferă o experiență de cumpărături fluidă și eficientă. Integrarea etichetelor RFID pe haine, inspirată de succesul unor retaileri precum Walmart, permite monitorizarea articolelor fără a afecta experiența fizică de vizualizare și probare.

2. Tesla Carduri Cheie Inteligente

2. Tesla – Carduri Cheie Inteligente:

 • Aplicație RFID: Controlul accesului
 • Tip RFID: NFC RFID

Tesla a introdus carduri cheie cu tehnologie NFC RFID în 2015, oferind o metodă convenabilă de accesare și pornire a automobilelor sale. Pe parcursul ultimilor 10 ani, compania a îmbunătățit constant funcționalitate a și securitatea acestor carduri, extinzând utilizarea lor la toate modelele din gamă. Deși exteriorul arată personalizat, cipul și bobina din interior sunt similare cu tag-urile HF/NFC de la Avery Dennison.

3. Walmart Retail Rfid

3. Walmart – Retail RFID:

 • Aplicație RFID: Gestionarea lanțului de aprovizionare, gestionarea inventarului
 • Tip RFID: UHF RFID

În 2006, Walmart a decis să oblige furnizorii să utilizeze etichete RFID pe paleții de produse, inițiind un val de adoptare a acestei tehnologii în retail. Inițial, scopul era vizibilitatea lanțului de aprovizionare pentru anumite produse și magazine, însă astăzi, utilizarea RFID s-a extins semnificativ, cuprinzând mai multe produse, magazine și funcții. Walmart folosește RFID pentru a îmbunătăți acuratețea inventarului și experiența clienților prin acces la date aproape în timp real.

4. Disney Magicband
4. Disney Magicband

4. Disney – MagicBand:

 • Aplicație RFID: Bilete, control acces, achiziții, gestionare inventar etc.
 • Tip RFID: NFC RFID, UHF RFID

Disney este un exemplu fantastic de inovare continuă folosind RFID. Începând cu 2011, tehnologia a fost implementată pentru controlul accesului în hoteluri și plăți rapide în magazinele parcului. Cea mai populară aplicație însă este brățara MagicBand, care utilizează cipuri NFC și UHF RFID pentru diverse funcții: deschiderea camerelor de hotel, acces în parcuri, gestionarea cozilor virtuale, achiziții de mâncare și suveniruri și asocierea fotografiilor din parc.

5. Pfizer Anti Contrafacere
5. Pfizer Anti Contrafacere

5. Pfizer – Anti-contrafacere:

 • Aplicație RFID: Autentificare, gestionarea lanțului de aprovizionare, gestionarea inventarului
 • Tip RFID: UHF RFID

În 2006, Pfizer a fost unul dintre pionierii RFID pentru combaterea contrafacerii medicamentelor. Compania a folosit etichete RFID pe ambalajele individuale, pe cutiile produselor și pe paleți, în special pentru medicamentul Viagra. Experiența cu pandemia a demonstrat din nou utilitatea RFID, când spitalele și companiile farmaceutice au colaborat cu Kit Check pentru gestionarea vaccinurilor COVID-19.

Aceste exemple reprezintă doar o mică parte din numeroasele utilizări inovatoare ale RFID în diverse industrii. Cu avantajele sale în materie de urmărire, autentificare și automatizare, RFID are potențialul să revoluționeze și mai multe aspecte ale vieții noastre cotidiene.

Concluzie:

Adoptarea RFID de către companii uriașe precum Amazon, Tesla, Walmart, Disney și Pfizer demonstrează versatilitatea și impactul semnificativ al acestei tehnologii. De la optimizarea lanțului de aprovizionare și controlul accesului la experiențe personalizate și combaterea contrafacerii, RFID are un rol esențial în modelarea viitorului afacerilor și a societății.

Pentru mai multe informații:

 • Contactați-ne prin telefon, email sau chat pentru a primi consultanță personalizată și a descoperi cum RFID vă poate ajuta să vă optimizați operațiunile și să vă îmbunătățiți performanța.

Surse limba Engleză

Similar Posts