Automatizare În Depozit Cu Robotul Squid De La Bionichive

In timp ce in unele magazine inventarul este inca facut de mana, cu pixul pe caiet, pentru Amazon, in schimb, robotii au devenit “noii angajati”, care fac inventarul cu precizie maxima.

Mai exact, robotul SqUID creat de BionicHIVE, o companie Israeleana fondata in 2014 de Liran Raizer care a fost testat de cei de la Maersk intr-un hub logistic din Mira Loma, California.

Robotul SqUID este compatibil cu software-ul Warehouse Management System (WMS) și sistemul ERP, reprezentând o soluție de inventariere ideală pentru automatizare în depozit, optimizarea activității și reducerea costurilor.

Cu robotul SqUID, inventarul este făcut automat

Maersk și BionicHIVE au testat patru luni într-un pilot conceput pentru a evalua procesele de automatizare care sortează, selectează și depozitează pachetele și pot naviga prin etajele depozitelor folosind camere și senzori încorporați, deplasându-se între oameni și obiecte. Unicitatea produsului constă în capacitatea de a urca pe rafturile existente ale depozitului pentru a sorta, ridica și umple cutiile direct în/din orice loc din rafturi. Aceasta este singura soluție de pe piață cu atât de multă flexibilitate în operațiuni și impact minim asupra infrastructurii interioare existente a depozitului.

Evaluarea se desfășoară la un depozit Maersk din Mira Loma, California și este de așteptat să dureze încă patru luni. Unitățile mobile funcționează cu baterie, rulând un modul inteligent de consum de energie care înlocuiește automat blocurile de alimentare. Software-ul SqUID se integrează în sistemele de management al depozitelor, oferind date de inventar în timp real.

Erez Agmoni
Global Head of Innovation for Logistic and Services at Maersk

Maersk investește în testarea de noi tehnologii care oferă servicii de depozitare îmbunătățite pentru a crește eficiența și a adăuga mai multă flexibilitate lanțului de aprovizionare. Prin integrarea soluției SqUID a BionicHIVE în operațiunile noastre de depozitare, vom putea optimiza procesele și a servi mai bine clienții noștri într-un mediu de piață în continuă evoluție.

Liran Raizer
CEO and Founder of BionicHIVE

Suntem încântați să finalizăm această etapă importantă alături de Maersk. SqUID a fost conceput pentru a automatiza mediile de depozitare prin integrarea în operațiunile existente, fără a fi nevoie de investiții majore. Soluția este scalabilă cu modificări minime ale depozitului existent și oferă flexibilitate în manipularea oricărei cutii din orice locație și livrarea ei oriunde, fără limitări de înălțime.

Se estimează că piața globală de automatizare a depozitelor va crește la o rată anuală compusă de 14,2% până în 2026.

Marile avantaje ale inovarii

 • SqUID elimină nevoia de a alege manual sau de a merge între culoare, oferind o automatizare puternică, accesibilă și agilă.
 • Roboții se pot deplasa pe sol alături de oameni și alte echipamente și, cu o simplă instalare de șine, se pot deplasa și vertical pe orice suport, plasând și recuperând cutii și livrându-le oriunde în instalație.
 • SqUID este complet scalabil, permițând facilităților să le adopte treptat. De asemenea, este complet actualizabil, astfel încât, pe măsură ce tehnologia avansează, noi capabilități și caracteristici pot fi adăugate hardware-ului existent.
 • SqUID poate fi implementat într-o gamă largă de facilități de logistică și lanțuri de aprovizionare utilizând rafturile și cutiile existente pentru a ridica și depozita de la podea la tavan, aducând automatizare imediată.

Ce beneficii aduce robotul SqUID

 • Automatizare care se adaptează
 • Accesibil – Nu este nevoie de rafturi noi
 • Rapid de instalat – Șinele pot fi instalate în câteva zile
 • Creșterea productivității – Nu este nevoie ca angajații să meargă până la locul sau să recupereze articolele
 • Scalabil – Începeți cu câțiva roboți și adăugați mai mulți, fără întreruperi, după cum este nevoie
 • Zero erori – Practic zero erori, deoarece robotul înregistrează exact elementul și locația de fiecare dată
 • Fără timp de nefuncționare – Bateriile sunt schimbate cu ușurință, iar roboții înșiși nu necesită încărcare

Beneficiile tehnologiei: optimizarea activității în depozitul tău.

Tehnologia este un prieten indispensabil atât pentru oameni, cât și pentru companii, simplificându-ne viața în fiecare zi. Activitatea dintr-un depozit este de o importanță crucială, deoarece afectează direct vânzările. Dacă livrăm prompt și fără erori, obținem clienți mulțumiți, care devin loiali și pot recomanda serviciile noastre altor companii sau persoane.

Modul în care se desfășoară activitatea în depozitul firmei tale afectează direct echipa de vânzări, vânzările efective, imaginea companiei și a brandurilor pe care le promovezi, precum și veniturile și profitul companiei.

Poate nu este momentul potrivit să instalezi roboti în depozit, dar există alte tehnologii mai accesibile pentru a crește productivitatea și a reduce costurile pe termen mediu și lung. Utilizarea unei tehnologii prietenoase și ușor de implementat și gestionat este cea mai la îndemână soluție pentru eliminarea erorilor și obținerea de rezultate vizibile.

Cu ajutorul unui soft WMS, gestionezi eficient mărfurile și faci rapid inventarul stocurilor, ajutând la identificarea produselor pe locație. Prin utilizarea unei soluții de management al depozitului, productivitatea angajaților crește cu 60%, transferul de date se realizează în timp real, iar mărfurile sunt primite și livrate rapid și prompt la sediul clienților, eliminându-se complet erorile umane.

Soluția ideală pentru depozitul tău.

Soluția WMS include o aplicație software, echipamente IT&C, rețelistică, imprimante de etichete, terminale mobile, scannere industriale și tablete robuste, necesare pentru primirea mărfurilor și livrarea comenzilor la sediul clienților cu promptitudine.

Contactează-ne pentru orice informație necesară pentru a lua decizii corecte și a asigura un viitor stabil al companiei tale.

Similar Posts