Ce Este O Tabletă Rezistentă

Popularitatea tabletelor rezistente crește rapid. Aceste dispozitive sunt folosite într-o gamă largă de industrii și ar putea chiar schimba standardele generale acceptate de muncă. Dacă te întrebi exact ce este o tabletă rezistentă, suntem aici să-ți oferim informații detaliate despre subiect.

Mai jos veți afla definiția unei tablete rezistente, caracteristicile comune ale acestora, modul în care sunt folosite de către profesioniști și ce le face o investiție bună.

Ce este o tabletă rezistentă?

O tabletă robustă este un computer portabil tip tabletă proiectat pentru fiabilitate în condiții dure, rezistând la temperaturi extreme, praf, apă, vibrații și impacte. Construite din materiale rezistente, aceste tablete sunt prevăzute cu carcase rezistente la șocuri și ecrane durabile care pot fi folosite cu mănuși sau când sunt ude. Ele sunt dedicate sectoarelor precum construcții, producție și servicii de urgență, oferind o durată de viață a bateriei mai lungă și caracteristici sporite de securitate.

În ciuda dimensiunilor mai mari decât tabletele standard, tabletele rezistente se concentrează pe durabilitate și funcționalitate. Acestea au ecrane luminoase pentru citire în lumina soarelui și suportă diverse opțiuni de conectivitate pentru zonele izolate. Rulează pe sisteme de operare comune precum Windows sau Android, oferind o interfață ușor de utilizat și asigurând performanță în medii dificile.

Rezumat: O tabletă robustă este un dispozitiv industrial în formă de tabletă care îndeplinește anumite cerințe, în special în ceea ce privește protecția împotriva mediilor extreme de lucru.

Funcționalitatea tabletelor rezistente

Tabletele rezistente pot diferi semnificativ în ceea ce privește funcționalitatea, dar împărtășesc unele caracteristici fizice:

  • Standardele de protecție împotriva prafului și a apei IP. Aceste ratinguri conțin de obicei două cifre. Prima reprezintă protecția împotriva particulelor solide. 0 înseamnă lipsa protecției împotriva intrării obiectelor. În cazul tabletelor rezistente, ratingul ar trebui să înceapă cu 6. A doua cifră reprezintă protecția împotriva intrării lichidelor. Deci, 0 înseamnă lipsa totală de protecție împotriva apei în timp ce marca maximă, 9, indică faptul că dispozitivul poate rezista la presiune ridicată a apei și la înmuierea în lichide chimice aspre.
  • Certificare conform standardului MIL-STD. Acest protocol de grad militar indică faptul că un dispozitiv a trecut prin teste de rezistență la mediu. Acest lucru include teste de vibrații, șocuri, presiune, termice și multe altele. Spre deosebire de ratingul IP, unde cifrele mai mari reprezintă o protecție mai mare, certificarea conform standardului MIL-STD nu are un sistem de indicare atât de simplu. Cifrele reprezintă tipul de testare care a fost efectuată, deoarece anumite dispozitive și utilaje necesită condiții diferite. Testele MIL-STD 167 sunt pentru echipamentele de pe nave, în timp ce MIL-STD 901E este pentru testarea șocurilor de mare impact pentru utilajele utilizate în principal pe submarine. Standardul aplicat dispozitivelor portabile rezistente este MIL-STD 810. Certificarea înseamnă că un dispozitiv a fost testat pentru umiditate, șocuri, atmosferă explozivă, scurgeri, ceață sărată, rezistență la șocuri balistice și mai multe alte condiții.
  • Elemente fizice care contribuie la robustețea dispozitivului. Acest lucru include protecție Gorilla Glass, materiale durabile, disipare termică îmbunătățită și altele. Ecranele tactile sunt adesea citibile în lumina directă a soarelui și recunosc mănuși și degete umede pentru o utilizare mai eficientă. Multe tablete robuste includ scanere și senzori pe care nu se găsesc în tabletele obișnuite. Aceste funcții sunt necesare deoarece dispozitivele robuste sunt în general folosite în producția industrială, depozitare, lucrări de construcții, etc. Bateriile folosite în tabletele robuste sunt mult mai puternice decât cele folosite în tabletele de consum. Sunt făcute să reziste pe tot parcursul zilei de lucru, făcând o tabletă robustă o opțiune perfectă pentru orice profesionist.

Ce este o tabletă ultra rezistentă?

Ce Este O Tabletă Ultra Rezistentă?

În general, dispozitivele ultra rezistente sunt practic indistructibile. Ele sunt concepute pentru a rezista celor mai rele condiții. De multe ori, dispozitivele ultra rezistente sunt fără ventilație, etanșe și sunt supuse unor teste mult peste cerințele dispozitivelor complet rezistente. Astfel de dispozitive au tendința de a costa mai mult decât opțiunile complet sau parțial rezistente.

Tabletele ultra rezistente au o versatilitate incredibilă și pot funcționa în cele mai extreme medii. De exemplu, profesioniștii care lucrează sub soarele deșertului sau în Polul Nord pot folosi tabletele rezistente în procesele lor de lucru zilnice. În mod natural, consumatorii obișnuiți nu au nevoie de un dispozitiv ultra rezistent, deoarece adesea vine cu anumite dezavantaje. Astfel de tablete sunt în general grele datorită unei baterii mai mari și pot avea mai puțin RAM sau procesoare mai puțin puternice.

Unde sunt folosite tabletele rezistente?

Tabletele rezistente pot fi folosite într-o gamă largă de industrii, cum ar fi:

1. Servicii de curierat

Servicii De Livrare

Tabletele rezistente adesea vin cu scanere de coduri de bare, pot rezista întreaga zi fără a fi încărcate și oferă alte funcții neîntâlnite într-un computer normal. Opțiunile oferă curierilor instrumente pentru a contacta depozitul și clientul. Pentru serviciile de curierat, rezistența în sine poate fi mai mult un bonus decât o cerință. Dar aceste caracteristici suplimentare fac ca multe afaceri de curierat să se îndrepte către tabletele rezistente în locul celor obișnuite.

2. Servicii pe teren

Servicii Pe Teren

Această include orice lucrare efectuată la diverse locații. Profesioniștii din teren trebuie adesea să lucreze în condiții imprevizibile, așa că o tabletă rezistentă asigură funcționalitatea optimă în condiții dure de lucru. Oferă caracteristici de conectivitate necesare care permit profesioniștilor din teren să rămână în contact cu colegii sau clienții. Tabletele permit de asemenea angajaților accesul la informații vitale precum hărți și instrucțiuni, și pot ține evidență echipamentelor. În plus, astfel de lucrări pot necesită mai mult timp decât s-a planificat inițial, iar o baterie puternică chiar ajută în astfel de situații.

3. Depzoitare

Depzoitare

La fel ca în cazul serviciilor de curierat, una dintre caracteristicile cele mai utile întâlnite adesea la unele tablete rezistente este un scaner de coduri de bare. Cu toate acestea, depozitele sunt adesea pline de praf, iar protecția IP este, de asemenea, obligatorie. Lucrătorii din depozit ar putea fi nevoiți să urce pentru a ajunge la rafturile de sus. Certificarea MIL-STD protejează o tabletă împotriva deteriorării accidentale atunci când sunt scăpate sau lovite.

4. Construcții

Construcții

Profesioniștii în construcții au nevoie de tablete rezistente din același motiv ca și muncitorii din depozite. În plus, șantierele de construcții sunt extrem de prăfuite și pot implica diferite lichide și substanțe chimice. Protecția IP asigură că nu va trebui să schimbați constant dispozitivele angajaților datorită deteriorării fizice care este practic inevitabilă. Același lucru este valabil și pentru șocuri, vibrații, căderi etc., unde o certificare MIL-STD este aplicabilă. Profesioniștii în construcții trebuie să lucreze în temperaturi extreme sau în ploaie si frig. Unele tablete rezistente pot funcționa la temperaturi cuprinse între -20° și 57° C sau chiar mai extreme. În plus, muncitorii în construcții poartă adesea mănuși, iar un ecran care răspunde la textile este un mare bonus.

5. Producție

Producție

Cele mai utile caracteristici ale tabletelor rezistente pentru industria de producție sunt protecția la șocuri și căderi de grad militar, rezistența la lichide chimice și temperaturi extreme și durata lungă de viață a bateriei. Scanerele integrate pot ajuta la urmărirea mai simplă a bunurilor produse.

6. Agricultură

Agricultură

Rezistența la lichide și temperatură este obligatorie pentru lucrătorii din agricultură, atât cei cu ferme mici, cât și cei cu ferme mari. Tabletele care au o claritate bună a ecranului la soare și ecrane tactile compatibile cu mănușile ar fi cele mai potrivite și pentru medii de lucru în aer liber.

7. Explorare

Excavare Arheologică

Exploratorii ar putea considera tabletele ultra rezistente cea mai bună opțiune. Călătoriile către cele mai îndepărtate părți ale planetei noastre implică adesea temperaturi extreme, umiditate ridicată, murdărie și praf, șocuri, căderi și multe altele. O tabletă rezistentă poate rezista la toate acestea, oferind în același timp profesioniștilor un GPS și LTE fiabile pentru a ține legătura cu colegii. Desigur, o durată lungă a bateriei este absolut necesară pentru exploratori.

8. Excavare arheologică

Excavare Arheologică

Arheologia de teren implică mult praf, nisip și murdărie. Adesea, arheologii trebuie să lucreze în condiții extrem de calde sau reci. Un afișaj ușor de citit în lumina directă a soarelui poate fi foarte util, la fel ca și o baterie puternică și diferiți senzori.

În afara utilizării industriale, dispozitivele semi-rezistente sau ultra-rezistente sunt o opțiune excelentă chiar și pentru consumatorii obișnuiți care au copii sau animale de companie. Cu o tabletă rezistentă, nu va trebui să vă faceți griji că copilul vă va vărsa lichide sau va lovi dispozitivul în timp ce se uită la desene animate.

Cât costă o tabletă rezistentă?

Cât Costă O Tabletă Rezistentă?

Tabletele rezistente pot părea la început o investiție mare și inutilă. O tabletă costă în general între 300 și 5.000 de euro în funcție de caracteristicile pe care le are. Cu toate acestea, costul pe termen lung al unei tablete rezistente se dovedește mult mai mic decât al unei tablete obișnuite. Tabletele pentru consumatori variază semnificativ în ceea ce privește prețul. Tabletele simple pot fi cumpărate cu câteva sute de euro, în timp ce prețurile modelelor PRO pot fi similare cu cele ale dispozitivelor rezistente. Indiferent de prețul inițial, o tabletă obișnuită poate necesita reparații costisitoare sau înlocuire dacă este folosită în condiții dificile. Există câțiva factori pe care ar trebui să-i iei în considerare:

  • Productivitate pierdută din cauza unei defecțiuni obișnuite a tabletelor. Aceasta poate include aproape orice – baterie descărcată, LTE sau GPS instabil, sau probleme în gestionarea aplicațiilor profesionale. Un dispozitiv de calitate enterprise, proiectat cu fiabilitate în minte, nu te va lăsa baltă în timpul zilei de lucru.
  • Suport IT – gestionarea bateriei, măsuri de securitate, instalarea aplicațiilor profesionale, etc. Dispozitivele rezistente vin adesea cu aplicații preinstalate create pentru muncă și caracteristici de securitate îmbunătățite pentru a-ți păstra datele companiei private. În mod natural, bateria este un avantaj major al dispozitivelor rezistente, fiind adesea de câteva ori mai puternică decât cele obișnuite și fiind înlocuibilă.
  • Repararea sau înlocuirea din cauza daunelor fizice. Deși dispozitivele rezistente la apă nu sunt rare, nu multe tablete pentru consumatori pot rezista la intrarea continuă de praf și lichide. Presiunea fizică sau căderea pe beton este un “nu” definit pentru majoritatea acestor dispozitive. Înlocuirea ecranului este mai ales costisitoare. În timp ce unele tablete pentru consumatori au protecție Gorilla Glass, opțiunile robuste pot avea versiuni mai avansate. O altă caracteristică a dispozitivelor robuste care nu este comună în tabletele obișnuite este BLE. Această tehnologie localizează un dispozitiv pierdut chiar și cu o baterie descărcată, astfel încât activele și datele dvs. să rămână în siguranță.

Consultați un expert AutoID

Tabletele rezistente sunt o investiție pe termen lung care economisește activele afacerii tale, ajută să eviți cheltuielile imprevizibile și îmbunătățește eficiența generală. Contactați-ne direct pentru a găsi cea mai potrivită tabletă rezistentă pentru industria dvs. vă putem ajuta să găsiți o soluție personalizată pentru nevoile dvs. Echipa noastră va răspunde în cel mai scurt timp. Completați formular de mai jos.

Nume
Prenume
Email
Mesaj
Formularul a fost trimis cu succes!
A apărut o eroare la trimiterea formularului. Vă rugăm să verificați din nou toate câmpurile formularului.

Similar Posts