Cum Scanerele 2D Pot Contribui La Dezvoltarea Afacerii Dvs.

Bazele Scanning-ului: Laser vs. Imager – Tehnologii de scanare coduri de bare

Citind acest ghid, veți învăța:

  • Elementele de bază ale scanării codurilor de bare
  • Avantajele scanării 2D față de scanarea laser tradițională
  • Cum scanerele 2D pot îmbunătăți eficiența sarcinilor dvs
  • Noi moduri de a folosi codurile de bare în afacerea ta

Indiferent dacă sunteți conștienți sau nu, codurile de bare sunt una dintre cele mai influente tehnologii ale secolului al XX-lea. Simplii dungi negre și albe pe care le găsiți pe fiecare produs au contribuit la crearea unui nivel de eficiență care a permis urmărirea la scară largă în întreaga lume. Multe afaceri nu ar fi posibile fără umila codificare. Urmărirea precisă a oricărui lucru este aproape de neimaginat fără codurile de bare.

Din punct de vedere istoric, scanerele bazate pe laser au fost folosite pentru citirea codurilor de bare. Aceste scanere cu laser sunt încă folosite în multe aplicații și astăzi. Deși au existat avansuri în ceea ce privește viteza și precizia scanerelor cu laser, tehnologia rămâne esențial aceeași ca atunci când a fost dezvoltată pentru prima dată în anii ’70.

Cu toate acestea, astăzi, există două tehnologii utilizate de cititoarele de coduri de bare: laser și imagere. Imagerele aduc mai multe îmbunătățiri față de laserul tradițional, oferind în același timp capacități noi și importante, cum ar fi citirea codurilor de bare 2D. Imagerele puteau fi folosite doar în cazuri speciale în trecut, dar astăzi, avantajele pe care le oferă față de lasere pot ajuta la îmbunătățirea aproape oricărei aplicații de scanare.

Alegerea soluției potrivite de scanare poate fi un proces confuz. De multe ori, un anumit scaner va “funcționa” pentru nevoile dvs. de scanare, dar s-ar putea să nu fie cea mai productivă alegere. Cunoașterea avantajelor fiecărei tehnologii de scanare vă va ajuta să alegeți un scaner care vă va oferi cea mai bună performanță și cel mai mare beneficiu pentru afacerea dvs. Să revizuim tehnologiile…

TEHNOLOGIE: Scanere cu Laser

Laserele au fost folosite pentru scanarea codurilor de bare încă de la începuturi. Au fost standardul industriei pentru citirea codurilor lineare (1D) datorită performanței lor fiabile și a costurilor reduse. Mergeți în orice magazin, de la supermarket la magazinul local, și veți găsi scanere cu laser care lucrează din greu.

La acest punct, aproape toată lumea știe intuitiv cum să folosească un scaner cu laser. Alineați linia roșie cu codul de bare și apăsați trăgaciul. Simplu!

Simplul lor mod de utilizare și ușurința de utilizare sunt o parte importantă a ceea ce îi face atât de valoroși. Pot fi disponibile în diferite forme, cum ar fi pistolul portabil standard, modelele de prezentare care nu necesită declanșare și unitățile de montare în blat pe care le vedeți în magazinul de alimente – dar toate funcționează în același mod.

Cum funcționează exact?

Cu un scaner cu laser, pe măsură ce vizați laserul orizontal peste dungiile albe și negre din cod, acestea sunt fie absorbite (liniile negre), fie reflectate (spațiile albe). Când trageți trăgaciul, lumina reflectată este captată de scaner pentru a determina modelul codului și informația încorporată în el. Gândiți-vă la asta ca la un comutator care se aprinde și se stinge foarte rapid.

Pentru codurile de bare lineare standard, aceasta a fost o metodă de scanare fiabilă și economică. Cu toate acestea, atunci când începeți să lucrați cu coduri prost tipărite care nu absorb/reflectă corect laserul, un scaner cu laser nu va oferi o citire bună. La fel, când încercați să citiți un cod, trebuie să vă asigurați că linia cu laser traversează întregul cod. Dacă o parte a codului este deteriorată sau scanați sub un unghi prea mare, nu veți obține o citire pozitivă.

Deși scanerele cu laser pot fi cele mai comune, au și ele limitele lor. Pentru scanarea cu volum redus sau aplicații în care codurile de bare sunt întotdeauna perfecte, un scaner cu laser este greu de învins. În realitate, însă, multe aplicații vor întâmpina limite ale acestei tehnologii. Aici, avansurile în scanerele de imagini pot fi soluția potrivită pentru dvs.

TEHNOLOGIE: Scanere cu Imagere

Deși pot fi cei noi pe piață, scanerele cu imagere (imagere) au câștigat rapid popularitate în multe aplicații. De la casa de marcat din retail la domeniul medical, imaginile sunt folosite pentru capacitățile lor adăugate și citirea agresivă.

Pentru a înțelege cel mai bine diferențele ad

use de imaginile pe care le aducem la masă, ar trebui să știm mai întâi cum funcționează acestea.

Imagerele diferă de scanerele cu laser în sensul că, în loc să încerce să citească lumina reflectată de pe codul de bare, imagerul face o fotografie a codului de bare. Acestea sunt optimizate pentru a distinge codurile de bare alb-negru cu contrast ridicat, care sunt analizate rapid pentru a decoda informațiile. La prima vedere, acest proces poate părea mai lent decât scanarea cu laser. Cu toate acestea, în ultimii ani, tehnologia și algoritmii de decodificare au devenit suficient de inteligenți pentru a fi la fel de rapizi, dacă nu chiar mai rapizi, decât laserul tradițional.

Primul avantaj pe care îl are un imager este că, deoarece nu se bazează pe lumina reflectată, poate citi un cod de bare în orice direcție și pe orice suprafață – tipărit sau pe un ecran, cu susul în jos sau în lateral! Imagerul face munca pentru dvs., știind cum trebuie citit codul odată ce imaginea este capturată. Acest lucru se traduce în scanări mai rapide, deoarece nu mai trebuie să aliniați linia scanerului exact peste cod. Doar puneți codul în fața scanerului și apăsați pe trăgaci.

De asemenea, puteți citi coduri care sunt deteriorate sau tipărite prost, ceea ce este ceva ce scanerele cu laser nu ar putea face niciodată. Imagerele au o toleranță mai mare atunci când imprimarea nu este suficient de întunecată sau este estompată, deoarece procesează imagini în loc de lumină reflectată. În cazul codurilor deteriorate, dacă nu există o linie curată dreaptă pe cod, un laser nu o poate citi. Un imager este suficient de inteligent pentru a extrage în continuare informațiile din cod, atât timp cât pot fi citite undeva în el.

Un alt mare avantaj pe care îl oferă imaginile este că pot citi orice tip de cod de bare. Coduri 1D, coduri 2D și chiar coduri poștale nu sunt o problemă. Dacă aveți nevoie să citiți o varietate de tipuri de coduri de bare, imagerul 2D este o alegere evidentă. Cu toate acestea, chiar și dacă nu utilizați coduri 2D sau coduri întrepătrunse astăzi, capacitatea de a le citi vă permite să vă extindeți modul în care utilizați codurile de bare și scanarea în afacerea dvs.

Un ultim lucru de luat în considerare este că există tehnic două tipuri de imagere. Imaginile complete 2D pot citi orice cod, în timp ce imaginile lineare sunt optimizate doar pentru codurile 1D. Atunci când doriți doar o înlocuire de bază pentru un scaner cu laser, imaginile lineare vă vor oferi avantajele unei imagini la același cost cu un laser. Imaginile 2D vor fi mai costisitoare, dar vă vor permite, de asemenea, să scanați alte tipuri de coduri.

Dacă doriți să îmbunătățiți viteza și eficiența aplicației dvs. de scanare curente, veți vedea rezultate imediate prin trecerea la un imager. Acestea pot fi puțin mai scumpe, dar beneficiile lor se adună pentru un proces de scanare mai bun și mai capabil.

Extinderea Funcționalității Codurilor de Bare cu Scanarea 2D

Cu un imager, afacerea dvs. poate începe să utilizeze coduri de bare 2D în moduri noi pe care nu le puteți face cu codurile de bare lineare.

Unele dintre cele mai comune utilizări alternative pentru imaginile sunt:

Verificarea Vârstei

Scanați codul de bare în stivă de pe permisul de conducere pentru a confirma că este valid și pentru a confirma vârsta individului cu o singură scanare. Protejați-vă afacerea de amenzi, costuri legale

și timp pierdut cu o soluție simplă și precisă de scanare.

Crearea Contului Clientului

Folosind același cod de pe permisul de conducere, puteți colecta rapid toate informațiile de contact ale unui client. Creați un cont de client sau completați o cerere de credit fără a incomoda clienții sau angajații.

Couponing

Trimiteți prin email sau SMS clienților dvs. un cupon cu cod de bare 2D pe care îl puteți scana ușor la punctul de vânzare direct de pe ecranul telefonului lor. Folosind codurile 2D face urmărirea utilizării cupoanelor mult mai ușoară, cu coduri unice pentru fiecare client și promoție.

Vânzarea Biletelor de Eveniment

Similar cu cupoanele, biletele pot fi emise electronic și apoi scanate de pe ecranul telefonului. Fără bilet tipărit implicat, reduceți costurile generale și posibilitatea de bilete false.

Capturarea Imaginilor

Deoarece imaginile sunt de fapt un tip de cameră, multe modele pot lua și fotografii de bază. În funcție de nevoile aplicației dvs., scanerul poate ajuta la documentarea deteriorărilor, capturarea unei semnături pe o formă sau chiar identificarea unei persoane prin intermediul unei fotografii.

Cu mai multe informații disponibile în codurile de bare 2D și capacitatea de a le citi de pe orice suprafață, puteți optimiza procesele anterioare și reduce cantitatea de hârtie și imprimare implicate. Lista posibilelor utilizări pentru imaginile este cu adevărat limitată doar de creativitatea dvs. în utilizarea codurilor de bare.

Scanarea Codurilor de Bare în Afacerea Dvs.

Practic fiecare afacere folosește coduri de bare într-un fel astăzi. Scanerele sunt un component de bază în fiecare aplicație de scanare și urmărire și afectează în cele din urmă succesul aplicației dvs. de scanare. Având scanerul greșit sau inferior în loc va limita eficacitatea cu care puteți utiliza codurile de bare.

Scanerele cu laser pot fi istoric cele mai comune, dar aceasta nu înseamnă că sunt întotdeauna cea mai bună alegere pentru aplicația dvs. Deși pot fi puțin mai scumpe, imaginile oferă o serie de avantaje de performanță și funcționale față de scanerele cu laser. Aceste diferențe pot determina dacă utilizați sau nu scanarea codurilor de bare în cel mai productiv mod pentru afacerea dvs.

Similar Posts