Doriți Să Fiți 100% Siguri Că Tipăriți Etichete Corecte

Există mai multe moduri în care imprimantele industriale Zebra pot fi adaptate pentru a verifica conformitatea etichetelor, în timpul procesului real de tipărire, pentru a preveni întreruperile de producție.

Operațiunile de etichetare a produselor în industria farmaceutică sunt extrem de complexe – și pe bună dreptate. Există atât de multe informații care trebuie încorporate într-un spațiu mic de pe flacoanele cu rețetă și pachetele de carton, inclusiv instrucțiuni privind dozarea, liste de ingrediente, posibile efecte secundare, avertismente de utilizare și alte indicații privind siguranța pacientului – și nu există nicio margine pentru eroare.

Este imperativ ca informațiile de pe etichetă să fie corecte și precise de fiecare dată când ies de pe imprimantă, înainte de a fi aplicate pe ambalaj. Chiar și o singură eroare poate face ca produsul să fie defect și să ducă la retragerea sa de pe piață, ceea ce poate dăuna grav reputației, poate disqualifica furnizorii și poate pune în pericol chiar viețile.

Prin urmare, fiecare etichetă trebuie inspectată cu atenție pentru acuratețe și lizibilitate. Dar nu numai de companiile farmaceutice și partenerii lor din lanțul de aprovizionare. Producătorii tuturor produselor consumabile, inclusiv alimente și băuturi, sunt obligați să respecte standarde stricte de calitate a etichetelor, la fel ca cei care produc produse de sănătate și frumusețe, echipamente medicale și produse chimice.

Provocarea este că nu toate companiile au instrumentele potrivite pentru a efectua eficient aceste inspecții, în special inspecții în linie care pot identifica problemele la punctul de tipărire pentru a minimiza – sau elimina complet – întreruperile de producție legate de etichetare.

CE AVEȚI NEVOIE PENTRU A VERIFICA CALITATEA ETICHETELOR ÎN-LINE (ÎN TIMP CE ETICHETELE SUNT ÎNCĂ ÎN IMPRIMANTĂ)

Nimeni nu vrea să oprească linia de producție pentru a corecta problemele de etichetare a produselor. De aceea, sistemele de verificare în linie sunt atât de valoroase: ele identifică automat și semnalează probleme legate de înregistrare, dungi sau zone goale în timp ce etichetele sunt tipărite și aplicate, astfel încât muncitorii de pe linia de producție să poată monitoriza și corecta rapid orice probleme înainte ca etichetele defecte să ajungă prea departe pe linia de producție și să oprească întreaga producție. Cu toate acestea, așteptarea până când eticheta este tipărită și/sau aplicată produsului pentru a verifica conformitatea este riscantă. Pot apărea omisiuni și produse cu etichete greșite pot ajunge accidental pe piață.

Cel mai bun mod de a reduce problemele de control al calității în timp real și de a îmbunătăți conformitatea etichetelor este să integrați sistemul de verificare în linie în imprimanta de etichete însăși. Acest lucru va ajuta la depistarea erorilor de calitate a tipăririi înainte ca rola de etichete să treacă punctul de rembobinare. De asemenea, va ajuta la găsirea erorilor de etichetare care sunt prea subtile sau imposibile pentru ochiul uman să le identifice.

Dacă imprimanta detectează o problemă în timpul procesului de verificare în linie, operatorul poate concluziona rapid că aceasta este rezultatul neregularităților din metoda de tipărire și poate ajusta imediat metoda de tipărire pentru a obține calitatea dorită. Aceste tipuri de sisteme de verificare în linie permit, de asemenea, producătorilor să observe tendințele privind calitatea tipăririi și verificarea, astfel încât linia de producție poate fi modificată în consecință pentru o producție optimă.

CE TIP DE SISTEM DE VERIFICARE ÎN-LINE ÎN IMPRIMANTĂ ESTE CEL MAI POTRIVIT PENTRU MEDIUL DUMNEAVOASTRĂ DE ETICHETARE ȘI PRODUCȚIE?

Multe imprimante industriale sunt deja proiectate pentru a tipări eticheta dorită la nivelul de conformitate necesar, fără a fi nevoie de verificare suplimentară. Cu toate acestea, dacă aveți aplicații critice care necesită o acuratețe de 100% a etichetelor, atunci poate doriți să luați în considerare integrarea unei soluții de verificare în linie pentru monitorizarea controlului calității îmbunătățite în timpul procesului de tipărire. Trebuie însă să știți că multe sisteme de verificare în linie sunt oferite ca integrări terțe aprobate și testate de producătorul original de imprimante (OEM).

Dacă utilizați o imprimantă industrială Zebra pentru aplicațiile dvs. de etichetare și doriți să adăugați capacități de verificare în linie la imprimanta dvs., ar putea fi util să aruncați o privire la una dintre instrumentele terțe integrate enumerate mai jos. Toate sunt confirmate de Zebra ca fiind compatibile cu imprimantele noastre, inclusiv cu imprimantele industriale premium ZT600, ceea ce înseamnă că îndeplinesc aceleași standarde stricte de performanță și calitate pe care le aplicăm soluțiilor noastre de tipărire proprietare:

Microscan Zebra
  1. Sistemul de inspecție Omron Microscan LVS V275
    Microscan Systems poate fi integrat în imprimantele Zebra ZT610 pentru a identifica erori de tipărire, cum ar fi îndoirea, ștergerea, erorile de înregistrare, erorile de tăiere și lipsa informațiilor. V275 verifică calitatea codurilor de bare 1D și 2D conform standardelor ISO/IEC 15416/15415 și poate verifica sintaxa GS1. Beneficiază de funcții precum Verificarea Caracterelor Optice (OCV) pentru a se asigura că o serie de caractere secvențiale este citită și/sau verificată împotriva unui câmp sau baze de date cunoscute. Are și Mecanisme de Verificare pentru a verifica datele codificate și a se asigura de sincronizarea mai multor câmpuri dintr-o etichetă, ceea ce este valoros în producția de produse farmaceutice și dispozitive medicale, ambalaje de bunuri de consum și producția de produse chimice specializate.
Perceptor Zebra
  1. Perceptor IoT
    O aplicație software care inspectează etichetele imprimate prin transfer termic în timp real pentru a detecta defecte de tipărire, defecte de calitate, duplicări și etichete neconforme. Cu ajutorul firmware personalizat Zebra, Perceptor IoT este compus dintr-un dispozitiv desktop IoT conectat la camera de inspecție Perceptor, care se integrează cu imprimanta Zebra ZT610. O gamă extinsă de funcționalități de inspecție și verificare a etichetelor – inclusiv evaluarea codurilor de bare, potrivirea de modele, OCR/OCV, validarea conținutului ISO, controlul serializării și urmărirea auditului – este ușor activată printr-o cheie de licență Perceptor. Conectivitatea globală sigură este asigurată prin Azure Single Sign On (SSO) sau certificate auto-semnate pentru comunicații între mașini. Nu este necesară cunoștință tehnică pentru integrarea cu imprimantele Zebra noi sau existente, iar cele trei ediții de software și cele două tipuri de licențe fac ca Perceptor IoT să fie potrivit atât pentru industriile conforme, cât și pentru cele neconforme.

NOTĂ FINALĂ: Cu toate că imprimantele industriale Zebra nu oferă verificare în linie proprie, ele sunt optimizate pentru a funcționa cu soluțiile de verificare ale mai multor furnizori terți, inclusiv cele enumerate mai sus, care au integrat cu succes soluțiile lor în imprimantele Zebra pentru clienți în trecut. Prin oferirea soluției de verificare în linie ca o integrare suplimentară în loc de o caracteristică OEM standard, contribuim la asigurarea faptului că puteți selecta instrumentul potrivit pentru aplicația dvs. specifică de etichetare și pentru cerințele de inspecție/conformitate.

Nu ezitați să ne contactați dacă aveți nevoie de asistență în determinarea soluțiilor de verificare, imprimare sau aplicare de etichete.

Similar Posts