Ergonomice Kinesis Tastaturi Și Mouse-Uri

Multe tastaturi, mouse-uri și gadget-uri populare sunt promovate ca fiind “ergonomice”, dar consumatorii informați ar trebui să învețe să privească dincolo de etichetă și să judece singuri.

Ce este ergonomia?

Ergonomia este studiul științific al interacțiunii umane cu dispozitivele și mobilierul și, mai specific, adaptarea unui anumit mediu de lucru pentru a se potrivi cât mai bine cu un individ, în scopul de a reduce stresul fizic și de a minimiza riscul de vătămare. Principiul de ghidare al proiectării ergonomice a produsului este că instrumentul ar trebui să se adapteze la corpul utilizatorului, nu invers.

De ce ar trebui să mă intereseze de ergonomia calculatorului?

Ergonomice Kinesis,Tastaturi Și Mouse-Uri,Tastaturi Ergonomice Kinesis,Mouse-Uri Ergonomice Kinesis,Ce Este Ergonomia?

Ori de câte ori folosiți un dispozitiv de intrare pentru calculator (de exemplu, tastatură, mouse, tabletă sau smartphone) pentru perioade lungi de timp, știința ergonomiei devine importantă datorită mișcărilor repetitive. Mișcările repetate, în special cele care stresază părțile vulnerabile ale corpului, pot duce la leziuni repetitive de tensiune (“LRT”). Există o tendință de a vedea leziunile repetitive de tensiune ca fiind neplăceri sau dureri enervante care trebuie doar tratate, dar realitatea este că leziunile repetitive de tensiune sunt afecțiuni grave.

RSI-urile pot conduce la scăderea productivității și absența de la școală/serviciu. Dacă nu sunt tratate, leziunile serioase de tipul sindromului de tunel carpian pot necesita fizioterapie și, în unele cazuri, intervenții chirurgicale. Având în vedere tendința către dispozitive de calcul din ce în ce mai mici, concepute pentru utilizare în mișcare, necesitatea conștientizării privind ergonomia computerelor și calculatoarelor sănătoase este doar în creștere.

Aflați mai multe despre factorii de risc specifici cauzați de tastaturi și mouse-uri convenționale.

Ergonomice Kinesis,Tastaturi Și Mouse-Uri,Tastaturi Ergonomice Kinesis,Mouse-Uri Ergonomice Kinesis,Ce Este Ergonomia?

Profesiile care necesită ore lungi petrecute în fața tastaturii te expun unui risc crescut de a dezvolta sindromul de suprasolicitare repetitivă. Inginerii software sunt în special vulnerabili la astfel de leziuni pentru că petrec multe ore codând, iar multe limbaje de programare necesită combinări de taste fizic incomode sau repetitive, care creează stres suplimentar.

În prezent, este obișnuit ca utilizatorii de calculatoare să petreacă între 8 și 10 ore la muncă și apoi câteva ore în fața unui computer în timpul lor liber.

Folosirea excesivă a ecranelor poate avea efecte negative asupra sănătății tale. Timpul petrecut în fața ecranelor poate provoca oboseală oculară, insomnie și o scădere a nivelului de activitate fizică. Folosirea excesivă a ecranelor poate afecta sănătatea ta. Acest timp poate provoca oboseală a ochilor, insomnie și sedentarism.

Leziunile provocate de efort repetitiv pot surveni la orice vârstă.

Mulți profesioniști fac greșeala de a presupune că leziunile cauzate de suprasolicitare afectează doar persoanele în vârstă, dar realitatea este că acestea pot lovi la orice vârstă. Mulți experți cred că proliferarea smartphone-urilor și a jocurilor video va duce la o creștere a cazurilor de apariție timpurie a leziunilor cauzate de suprasolicitare dezvoltate din „Degetul PlayStation” și „Nintendotenit”.

Ce pot face pentru a rămâne sănătos?

Cel mai bun mod de a preveni leziunile de efort repetitiv este să fii proactiv. NU AȘTEPTA PÂNĂ CÂND AI DURERI! Este mai ușor să previi apariția simptomelor RSI decât să le vindeci după ce apar. Dezvoltarea unor obiceiuri bune acum va duce la o viață întreagă de utilizare sănătoasă a computerului, indiferent de profesia ta.

Ergonomice Kinesis,Tastaturi Și Mouse-Uri,Tastaturi Ergonomice Kinesis,Mouse-Uri Ergonomice Kinesis,Ce Este Ergonomia?

De fiecare dată când te așezi să folosești un computer, verifică stația de lucru pentru a te asigura că este optimizată ergonomic pentru CORPUL TĂU…nu pentru ultima persoană care a folosit-o (vezi sfaturile noastre privind configurarea stației tale ergonomice de lucru).

Obisnuieste-te sa iei micro-pauze regulate de la calculator. Plimba-te si intinde-te, ia un pahar cu apa, sau pur si simplu priveste in departare pentru a-ti odihni ochii. Daca simti durere, intrerupe activitatile care provoaca durerea si contacteaza un ergonom certificat pentru o evaluare sau mergi la doctor. Evită să îți depășești durerea!

Obține instrumentele potrivite pentru a face treaba.

Ergonomice Kinesis,Tastaturi Și Mouse-Uri,Tastaturi Ergonomice Kinesis,Mouse-Uri Ergonomice Kinesis,Ce Este Ergonomia?

Multe produse sunt etichetate ca “ergonomice”, dar doar o mică parte dintre acestea au fost studiate și aprobate de un ergonom.

Nu fi înșelat!

Înainte de a cumpăra un produs numit ergonomic, încercați-l pentru o perioadă mai lungă de timp, citiți recenzii și cercetați beneficiile anunțate. Kinesis este atât de hotărât să vă asigure că sunteți mulțumit de produsele achiziționate din magazinul nostru încât oferim o garanție de 24 de luni și retur de 15 zile.

Similar Posts