Ghid Complet Sisteme De Măsurare Dimensională (1)

Ghid complet pentru sisteme de dimensionare a parcelelor

Transportul de colete este mai competitiv ca niciodată, clienții așteptăservicii rapide și de calitate. Pentru a rămâne înaintea concurenței, managerii de depozit și companiile de logistică au adoptat tehnologii automate. Acest articol cuprinzător va prezenta modul de funcționare a Sistemelor de măsurare dimensională.

Ești în căutarea unui sistem de măsurare a dimensiunilor coletelor? Completează formularul de mai jos și îți vom trimite o ofertă.

Ce este un sistem de măsurare dimensională?

Un sistem de dimensionare a coletelor este un dispozitiv care măsoară rapid și precis dimensiunile coletelor. Poate oferi o analiză dimensională 3D instantanee și poate determina exact dimensiunea și greutatea pachetelor. Acest lucru ajută la reducerea costurilor de ambalare, transport și depozitare.

Sistemul constă în mod obișnuit din trei componente principale: un senzor, un procesor și o unitate de afișare. Senzorul este cel mai des un scaner sau o cameră bazată pe laser care capturează datele formei 3D ale coletului. Procesorul interpretează apoi aceste date pentru a calcula măsurătorile exacte precum lungimea, lățimea, înălțimea, greutatea, volumul, densitatea și alte caracteristici ale coletului. În cele din urmă, acestea sunt afișate pe interfața utilizatorului pentru vizualizare în timp real sau pentru procesare ulterioară.

Cum funcționează un sistem de măsurare a coletelor

Exactitatea unui sistem de măsurare depinde în mod semnificativ de rezoluția scanerului. Cu cât este mai mare rezoluția de măsurare, cu atât va fi mai precisă în capturarea detaliilor. În plus, algoritmii de prelucrare a imaginilor sunt folosiți pentru a face diferența între diferite tipuri de materiale pentru a îmbunătăți și mai mult exactitatea.

Aceste sisteme vin cu diverse caracteristici valoroase care permit utilizatorilor să-și personalizeze măsurătorile în funcție de cerințele lor specifice. Acestea pot fi programate pentru:

  • Recunoaște diferite tipuri de colete, cum ar fi cutii hexagonale sau paleți
  • Salvează rezultatele datelor pentru referințe viitoare
  • Generează rapoarte predefinite
  • Se pot intega cu sisteme existente precum ERP/WMS
  • Folosește technologie de scanare a codurilor de bare

Sistemele de dimensionare a coletelor vin în variante statice și in-line.

Beneficiile unui sistem de măsurare pentru depozite.

Unul dintre cele mai mari și mai evidente sectoare în care se poate vedea impactul incredibil ale sistemelor de masurare de colete este industria depozitării. Iată câteva dintre cele mai bune moduri în care aceste sisteme au revoluționat industria.

1. Optimizarea spațiului de stocare

Sistemele de dimensionare pot măsura dimensiunile exacte ale pachetelor primite, permițând depozitelor să optimizeze spațiul de depozitare pe care îl necesită fiecare pachet. Acest lucru crește eficiența facilitând utilizarea mai eficientă a spațiului de depozitare disponibil și asigurând că nu se irosește niciun imobil valoros.

Utilizând datele, managerii pot aranja pachete pentru a reduce timpul necesar accesării lor. Acest lucru crește productivitatea și crește eficiența operațională.

2. Sortare mai ușoară a coletelor

Sistemele de dimensionare a parcelelor permit o sortare mai rapidă și mai precisă a coletelor. Acest lucru ajută la reducerea timpilor de livrare, îmbunătățind în același timp satisfacția clienților.

Sortând coletele după dimensiune și greutate înainte de a ajunge la depozit, companiile vor trebui doar să încarce sau să descarce coletele relevante pentru o anumită expediere sau comandă. Acest lucru ajută la reducerea semnificativă a duratei de așteptare, oferind clienților livrare mai rapidă.

3. Îmbunătățeste experiența de servicii pentru clienți

Un sistem de măsurare a dimensiunilor oferă depozitelor acces la informații mai precise cu privire la pachetele expediate, rezultând experiențe îmbunătățite de servicii pentru clienți. Clienții își pot urmări expedițiile în timp real, oferindu-le o mai mare transparență și asigurarea că achizițiile lor vor fi livrate la timp.

În plus, măsurătorile mai precise permit capabilități mai bune de urmărire, permițand clienților și personalului din depozit să localizeze transporturile pierdute sau să afle detalii despre o livrare întârziată.

4. Erori de livrare reduse

Identificarea unei comenzi de pachet și a datelor de livrare utilizând sistemul de măsurare. Un sistem automat de măsurare face ca un depozit să fie mult mai puțin probabil să facă erori de ambalare sau de expediere din cauza măsurătorilor incorecte sau calculelor greșite. Acest lucru elimină riscul de supraîncărcare sau subîncărcare a clienților din cauza pachetelor măsurate incorect. De asemenea, previne retururile din cauza articolelor expediate incorect.

5. Date exacte la inventar

Un sistem automat de dimensionare oferă date exacte de inventar. Permite depozitelor să obțină informații în timp real despre expedieri, cum ar fi dimensiuni, greutate și volum, fără a fi nevoie să măsoare manual fiecare pachet. Acest lucru accelerează timpii de livrare și crește acuratețea.

6. Capacități de planificare

Un sistem de măsurare a coletelor ajută depozitele să prognozeze cu exactitate. Măsurând și analizând dimensiunile, formele și greutățile coletelor primite, depozitele pot obține informații valoroase despre când va fi necesar spațiu suplimentar sau când resursele pot fi realocate.

7. Planificarea transporturilor

Măsurând cu precizie coletele primite în timp real, personalul din depozit poate selecta rapid cele mai potrivite lățimi pentru sortarea și transferul eficient al coletelor. Acest lucru ajută la reducerea deplasării greșite în timpul tranzitului și asigură un flux de lucru eficient în cadrul depozitului.

Beneficiile unui sistem de dimensionare pentru logistică și transporturi

Sistemele de măsurare a coletelor au schimbat radical sectorul logistic și de transport. Nu putem menționa toate beneficiile, dar iată câteva dintre motivele mai evidente și convingătoare.

1. Eficiență sporită

Un sistem de dimensionare a coletelor mărește eficiența și acuratețea pe tot parcursul procesului de logistică și transport, permițând companiilor să măsoare, să cântărească și să urmărească cu precizie transporturile în timp real. Acest lucru elimină erorile de introducere manuală și minimizează erorile umane la calcularea dimensiunilor și greutăților coletelor.

În plus, eficientizează procesul de ambalare, permițând companiilor să determine rapid mașina potrivită pentru o expediție. Acest lucru accelerează atât timpul de pregătire a expedierii, cât și timpul de încărcare.

2. Vizibilitate îmbunătățită

Sistemele de dimensionare a coletelor pot oferi o vizibilitate sporită asupra întregului proces de expediere, permițând companiilor să monitorizeze expedierile de la origine la destinație în orice moment al călătoriei. Acest lucru ajută companiile să dezvolte o înțelegere exactă a locului în care se află mărfurile pe parcursul procesului de expediere și le oferă informații despre eventualele întârzieri sau probleme în timpul transportului.

În plus, odată cu o mai mare vizibilitate asupra livrărilor, vine o capacitate mai mare de a lua decizii informate cu privire la cel mai bun mod de a gestiona operațiunile de zi cu zi.

3. Precizie îmbunătățită

Prin furnizarea de măsurători automate care sunt mai precise decât metodele manuale, aceste sisteme ajută la asigurarea faptului că comenzile îndeplinesc criteriile necesare pentru acceptarea de către rețelele de transportatori partenere. Acest lucru îmbunătățește acuratețea cotațiilor de transport furnizate de astfel de transportatori și elimină potențialele erori de calcul. De asemenea, reduce supraîncărcarea datorată măsurătorilor incorecte.

4. Economii

Utilizarea unui sistem de măsurare a coletelor în logistică și transport poate duce la economii semnificative de costuri. Măsurând cu precizie dimensiunea și greutatea fiecărui colet, companiile pot reduce costurile de ambalare asociate. În plus, sistemul permite calcule mai precise ale taxelor de transport, rezultând mai puține suprataxări.

În multe cazuri, utilizarea unui sistem de dimensionare va duce, de asemenea, la tarife de transport mai mici, deoarece pachetul este măsurat conform specificațiilor exacte, mai degrabă decât să se bazeze pe estimări. Și deoarece sistemul înregistrează cu exactitate toate coletele expediate, nu este nevoie de numărare manuală sau sortare a coletelor, ceea ce ar necesita costuri suplimentare de personal.

5. Colectarea datelor importante

Un avantaj cheie al acesto sisteme este că ajută la colectarea de date precise. Analizând datele, organizațiile pot identifica zone potențiale de optimizare, cum ar fi utilizarea capacității și echilibrarea sarcinii. Aceste informații pot informa deciziile cu privire la cea mai bună optimizare a operațiunilor.

De exemplu, o companie poate utiliza analiza datelor pentru a identifica resursele subutilizate și pentru a le realoca în zonele în care sunt cele mai necesare.

În plus, analiza datelor poate ajuta la detectarea anomaliilor în comportamentul așteptat, permițând companiilor să ia măsuri corective înainte de a apărea orice problemă.

Opțiuni alternative

Înainte de a intra în lumea echipamentelor de dimensionare, este important să fii familiarizat cu diferitele tipuri de unități disponibile și să înțelegi care tip funcționează cel mai bine pentru aplicațiile specifice. Sistemele de dimensionare pot fi în general grupate în două categorii principale: cele concepute pentru a măsura încărcăturile pe paleți și cele destinate să măsoare coletele sau obiectele individuale.

Dimensiunile parcelelor sunt împărțite în două tipuri distincte – modele statice de masă și sisteme în mișcare care calculează măsurătorile pe măsură ce obiectele trec prin tunel. Sistemele statice de masă necesită de obicei introducerea manuală a operatorului, în timp ce sistemele în mișcare au senzori care măsoară obiectele automat.

Fiecare tip are avantajele și dezavantajele sale, așa că este înțelept să luați în considerare cu atenție ambele opțiuni înainte de a face o alegere.

A. Sisteme de măsurare a paleților

Un sistem de dimensionare a paleților este folosit pentru a calcula cu precizie volumul sau dimensiunea unei încărcături de palet înainte de a fi încărcată într-o remorcă. De obicei, constă dintr-un scaner și un dimensionator montat pe tavan sau pe un stâlp care detectează și înregistrează specificațiile paleților pe măsură ce aceștia trec prin el. Paletul trebuie transportat cu ajutorul stivuitorului direct sub sistem pentru scanare, moment în care dimensiunile sale sunt înregistrate pentru analize ulterioare.

Dimensionatorii de paleți oferă o soluție excelentă pentru companiile de transport care au nevoie de o modalitate precisă și fiabilă de a calcula și determina tarifele de expediere. Aceștia sunt concepuți special pentru a măsura volumul exact al unei încărcături în loc să se bazeze doar pe dimensiunile paleților standard. Companiile pot evita taxele neașteptate de transport la sfârșitul fiecărui ciclu de facturare prin utilizarea acestor dispozitive.

În plus, cunoașterea măsurătorilor precise ale încărcăturii poate fi extrem de benefică pentru transportatori atunci când aleg camioanele cele mai potrivite pentru transport.

Pe partea negativă, Sistemele de Dimensionare a Paleților pot fi voluminoase și consumatoare de timp. Paletele trebuie ridicate, trecute prin scaner, și apoi relocate pentru a face loc pentru următorul articol. Dar partea bună este că acum sunt încercate soluții mai eficiente.

Unele business-uri experimentează cu o abordare care implică plasarea senzorilor laser pe stivuitoare. Acest lucru va stabili măsurătorile încărcăturii pe măsură ce este ridicată. Alții încearcă un sistem care capturează măsurătorile pe măsură ce camioanele trec prin tunele echipate cu senzori.

B. Sisteme de măsurare a coletelor

Sistemele de dimensionare a coletelor vin în variante statice și în linie.

Un sistem static de dimensionare a coletelor poate fi considerat o soluție semi-automată deoarece necesită ca un operator să așeze coletul pe poziție. Odată ce obiectul este în poziție, dispozitivul îi ia măsurătorile, inclusiv greutatea. Acest tip de echipament este în mod obișnuit fix, dar poate fi și pe roți pe un cărucior în jurul centrului de distribuție.

Pe de altă parte, Sistemele de Dimensionare În-linie au o caracteristică în mișcare sau în linie. Pachetele trec printr-un tunel în timp ce măsurătorile lor sunt capturate cu camere 3-D sau cu laser.

Dimensiunile statice precum și variantele în linie au diverse utilizări în centrele de distribuție. La ieșire, aceste dispozitive pot fi folosite pentru a măsura dimensiunile fiecărui obiect. Acesta este un pas important în calcularea costurilor de expediere. La intrare, ele pot fi folosite pentru a determina dimensiunea unităților de păstrare a stocurilor care intră într-o facilitate.

Scanerele de dimensiuni în mișcare sunt în mod obișnuit mai rapide decât omologii lor statici. Viteza și precizia lor le fac ideale pentru aplicații cu nevoi de throughput mai exigente. În plus, ele pot oferi o precizie mai mare prin măsurarea coletelor în mișcare. Acest lucru le permite să captureze mai multe puncte de date decât dimensionatoarele statice tradiționale, rezultând în măsurători mai precise.

Prețurile sistemelor de măsurare

Gama de prețuri poate varia în funcție de tipul de sistem de care aveți nevoie. Costul începe de obicei de la aproximativ 500 de EURO pe unitate pentru un sistem de bază conceput pentru a măsura pachete mai mici. Pentru cei care au nevoie de un sistem mai sofisticat, intervalul de prețuri ar putea fi între 2.000 și peste 100.000 de EURO.

Desigur, prețul exact va depinde de mai mulți factori, inclusiv caracteristici, dimensiunea dispozitivului și serviciile suplimentare.

Pentru a primi o cotatie exacta, va rugam sa folositi formularul nostru de contact. Unul dintre reprezentantii nostri experimentati va fi incantat sa va ajute sa gasiti solutia ideala pentru dumneavoastra.

Consultați cu un expert în sisteme de măsurare a dimensiunilor .

Atunci când alegi un Sistem de măsurare a coletelor, este important să vorbești cu un expert. Dacă aveți întrebări specifice, nu ezitați să ne lăsați un mesaj.

Nume
Prenume
Email
Mesaj
Formularul a fost trimis cu succes!
A apărut o eroare la trimiterea formularului. Vă rugăm să verificați din nou toate câmpurile formularului.

Similar Posts