Diferența Dintre Imprimantele De Etichete Și Cele De Coduri De Bare

Imprimantele de etichete și cele de coduri de bare sunt două tipuri de mașini de imprimat utilizate în diverse afaceri și medii de lucru. Deși la prima vedere pot părea similare, există unele diferențe care le diferențiază.

Singura diferență dintre o imprimantă de etichete și o imprimantă de coduri de bare constă în intenția de utilizare.

Fiindcă o imprimanta pentru etichete poate imprima și coduri de bare, termenii “Imprimante pentru etichete” și “Imprimante pentru coduri de bare” sunt adesea folosiți interschimbabil pe piață. Practic nu exista diferente intre cele doua expresii, singrua diferență între imprimanta de etichete și imprimanta de coduri de bare este utilizarea lor.

Am diferențiat aceste imprimante în funcție de utilizare, tehnologia de imprimare, caracteristici, dimensiuni fizice și altele.

AutoID.ro este un magazin unic pentru toate necesitățile dvs. de imprimare – fie că sunt coduri de bare sau etichete. Oferim imprimante termice de la mărci de top, inclusiv Honeywell, Zebra, TSC și CAB, la cele mai bune prețuri. Verificați gama noastră de imprimante etichete astăzi!

Imprimantele de coduri de bare vs imprimantele pentru etichete

Iată principalele diferențe dintre o imprimantă de coduri de bare și o imprimantă pentru etichete.

Utilizare prevăzută

Prima și cea mai semnificativă diferență între imprimanta de etichete și imprimanta de coduri de bare este utilizarea lor.

Imprimantele de etichete sunt utilizate pentru a imprima etichete, etichete cu cod de bare și alte documente mici, în timp ce imprimantele de coduri de bare sunt utilizate pentru a imprima coduri de bare.

Verificați archiva despre coduri de bare dacă doriți informații detaliate despre codurile de bare.

Tehnologia de imprimare

Tehnologia de imprimare se referă la metoda folosită pentru a produce o imagine. Tehnologia utilizată poate influența calitatea și costul acesteia.

Imprimantele de etichete sunt imprimante termice care utilizează tehnologia de transfer termic direct sau indirect. În general, ambele tehnologii de imprimare sunt disponibile în același model de imprimantă.

Imprimantele de coduri de bare sunt, de asemenea, imprimante termice, dar utilizează în general tehnologia de imprimare termică directă. Există și imprimante de coduri de bare care utilizează tehnologia de imprimare prin transfer termic, dar acestea sunt mai costisitoare.

Dacă doriți să vă informați despre imprimantele termice directe și cele termice prin transfer, consultați ghidul nostru de comparație între imprimarea termică directă și cea prin transfer termic.

Viteză de imprimare

Viteza de imprimare este măsura în care o imprimantă poate tipări. Viteza de imprimare variază în funcție de rezoluția de imprimare aleasă, brandul și modelul imprimantei.

De obicei, imprimantele de etichete au o viteză de imprimare mai mare decât cele de coduri de bare.

Rezoluția de imprimare

Imprimantele de etichete vin cu capacitatea de a imprima la diferite rezoluții, variind de la 203 dpi (pixeli pe inch) până la 600 dpi. Puteți alege rezoluția de imprimare în funcție de cerințele aplicației dumneavoastră. Rezoluțiile mai mari vor rezulta în imagini mai clare, dar vor dura și mai mult pentru a le imprima.

În schimb, imprimantele de coduri de bare oferă în general o rezoluție de imprimare de doar 203 dpi. Rareori veți găsi o imprimantă de coduri de bare cu o rezoluție de imprimare de 300 dpi sau mai mare, decât dacă există grafică sau alte elemente complexe în design.

Caracteristici

Imprimantele de etichete sunt încărcate cu caracteristici care oferă o mai mare flexibilitate și confort. Unele dintre caracteristicile disponibile doar în imprimantele de etichete includ.

  • Display tactil
  • Buton de operare
  • Procesor încorporat cu RAM și memorie flash
  • Mai multe porturi de conectivitate
  • Opțiune de imprimantă și suport pentru accesorii.

Aceste caracteristici permit utilizarea imprimantelor de etichete fără necesitatea unui dispozitiv gazdă.

Imprimantele de coduri de bare nu dispun de astfel de funcții și depind de un dispozitiv gazdă pentru procesarea informațiilor. Acest dispozitiv gazdă poate fi un computer, un smartphone sau o tabletă conectată la imprimantă prin conectivitate cablată sau fără fir.

Dimensiuni și Greutate

Imprimantele cu etichete au o amprentă mare și sunt extrem de grele, având o greutate cuprinsă între 8 și 30 kg. Acestea sunt de obicei imprimante industriale construite din materiale durabile, cum ar fi aluminiul și metalul, pentru a rezista în medii industriale dificile.

Imprimantele cu coduri de bare sunt mai mici și mai ușoare în comparație cu cele pentru etichete. Acestea sunt în general imprimante mobile sau de birou, care pot fi transportate ușor.

Gânduri finale

Se observă câteva diferențe între imprimantele de etichete și cele de coduri de bare. Când alegeți între cele două, este important să aveți nevoile dvs. în minte. Iată un “ghid” pentru cumpărătorii de imprimante etichete care vă poate ajuta să alegeți tipul potrivit de imprimantă pentru afacerea dvs.

Dacă încă te simți confuz în alegerea tipului potrivit de imprimantă. Experții noștri vor fi bucuroși să te ajute să alegi tipul potrivit de imprimantă termică directă sau de transfer termic pentru afacerea dvs.

Similar Posts