Care Sunt Industriile Care Pot Beneficia De Automatizare

Automatizarea afectează semnificativ forța de muncă din România și din întreaga lume. Ce este automatizarea și ce industrii au cel mai mult de câștigat de pe urma adoptării acesteia?

8 Industrii care ar putea beneficia cel mai mult de automatizare

Automatizarea continuă să îmbunătățească viteza de producție în timp ce reduce utilizarea resurselor. Deși impactul său se extinde în mai multe industrii, anumite industrii vor să experimenteze – sau deja o fac – o creștere incredibilă datorită eficienței pe care automatizarea o oferă în cadrul mai multor operațiuni de afaceri.

Pentru a înțelege ce industrii pot beneficia cel mai mult de pe urma automatizării, ce efect are aceasta asupra afacerilor și ce vom vedea în viitor ca și consumatori, trebuie să examinăm ce face automatizarea atât de importantă.

Ce este Automatizarea?

Automatizarea se referă la utilizarea tehnologiei pentru a efectua sarcini fără intervenția umană. Aceasta implică dezvoltarea și implementarea sistemelor și proceselor care pot opera și finaliza sarcini automat. Scopul automatizării este de a crește eficiența, a reduce erorile și a economisi timp și resurse. Automatizarea poate fi aplicată în diferite domenii, inclusiv producție, transport, finanțe și sănătate. Poate varia de la acțiuni simple, cum ar fi configurarea plăților automate, la sisteme complexe care controlează procese industriale la scară largă.

Înainte de a explora ce industrii vor beneficia de automatizare, este esențial să o definim. În forma sa cea mai simplă, automatizarea se referă la înlocuirea unui proces manual cu un sistem mecanic sau electronic.

Acest lucru ar putea fi la fel de evident ca înlocuirea unui casier fizic într-un magazin cu un kiosk automatizat care scanează și ambalează produsele pentru tine. Poate fi, de asemenea, mai subtil, precum un sistem de inteligență artificială care gestionează programările angajaților, calculează salariile și generează rapoarte de management bazate pe performanță.

În principiu, există două tipuri de automatizare de care industriile pot profita:

Automatizarea proceselor: Acesta este momentul în care un întreg proces sau pași discreți dintr-o operație sunt automatizați. Acest lucru ar include ceea ce se întâmplă atunci când comandați ceva online. Multe sarcini pot fi urmărite și monitorizate prin simpla utilizare a unui cod de bare și informațiile pe care le poate transmite. Întreaga tranzacție ar fi considerată o automatizare a procesului, începând cu ceea ce selectați până la livrare.

Automatizarea industrială: Cunoscută și sub numele de automatizare a fabricii, acest tip de automatizare se ocupă de fabricarea obiectelor, nu a sarcinilor software. Acest lucru permite fabricarea automată a vehiculelor, electrocasnicelor și liniilor de asamblare care le produc.

Multe industrii folosesc unul sau ambele tipuri de automatizare. Să vedem ce industrii utilizează în prezent automatizarea și unde poate duce pe măsură ce progresele continuă.

Lanțuri de aprovizionare

Lanțul de aprovizionare și logistica sunt cele care conduc economia globală. Afacerile nu ar funcționa eficient fără un sistem de încredere pentru a aduce mărfurile de la punctul A la punctul B. Automatizarea procesului de aprovizionare face totul posibil.

Prin automatizarea proceselor, companiile pot crește eficiența modului în care articolele sunt mutate prin lanțul lor de aprovizionare. Fiecare “click” sau glisare salvează timp și permite procesarea mai rapidă a sistemelor. De exemplu, inovațiile în scanarea codurilor de bare au transformat procesele de expediere și primire prin intermediul software-ului de automatizare.

Scanerele mobile de coduri de bare și terminalele de date portabile permit revizuirea inventarului și localizării în timp real, la cerere, la fiecare etapă a lanțului de aprovizionare, de la materii prime la bunuri pregătite pentru consum.

Există o varietate de industrii care deja profită de automatizare, inclusiv industria auto, bunuri de consum, comerț cu amănuntul, distribuție en-gros, logistica petrolieră și gaze, industria farmaceutică și cea alimentară și a băuturilor.

În depozitele și centrele de distribuție, roboții Fetch de la Zebra automatizează mișcarea manuală a materialelor folosind roboți mobili autonomi (AMR). Robotica devine din ce în ce mai utilă și o soluție populară pentru afacerile care doresc să-și îmbunătățească productivitatea prin automatizare.

Aceste industrii beneficiază de automatizarea lanțului de aprovizionare în două moduri:

Ambalare: industria ambalajelor beneficiază de automatizarea lanțului de aprovizionare prin intermediul liniilor de producție automate și a brațelor robotice inteligente care ambalează comenzile pentru a optimiza timpul de îndeplinire a produselor.

Inventar: ceea ce odinioară era un proces manual, procesele de inventar au fost automate datorită tehnologiilor inovatoare. Serviciile automate de inventar, cum ar fi identificarea și selectarea produselor, au crescut eficiența și viteza, iar ceea ce era odată o piedică în afaceri nu mai reprezintă o problemă acum.

Practic fiecare industrie are un lanț de aprovizionare și automatizarea ajută la conducerea acestuia. Acest lucru permite companiilor globale să finalizeze sarcini care ar fi necesitat zile sau săptămâni în câteva ore – permițând afacerilor mai mici să rămână competitive cu ceea ce oferă organizațiile mai mari clienților lor.

Producție

Industria producție este un exemplu excelent la ceea ce procesele de automatizare poat face pentru industrie. Producția nu este doar un proces al industriei auto și a bunurilor de consum, ci face parte și din domeniile aerospatial, de apărare și medical.

Multe dispozitive electronice sunt fabricate cu niveluri ridicate de automatizare, inclusiv smartphone-uri și alte tehnologii portabile. Fie că este vorba de o scară mică sau mare, automatizarea are un rol în industria de producție, începând cu procesarea comenzilor, programarea producției, linia de asamblare, producția și până la ultimul pas a procesului fabricare.

Transport

Automatizarea îi menține pe oameni în siguranță în industria transporturilor. Corectarea automată a benzii, tehnologiile de frânare și controlul adaptiv al vitezei fac ca drumurile și autostrăzile să fie mai sigure atât pentru pasageri, cât și pentru șoferi.

În timp ce tehnologia autopilot mai necesită progrese, tehnologiile auto asistate fac drumurile mai sigure pentru persoanele care transportă mărfuri, călătoresc cu transportul public și conduc la cumpărături.

Automatizarea proceselor și utilizarea codurilor de bare în domeniul transportului public pot ajuta la optimizarea rutelor și programelor, creând programe mai eficiente și reducând consumul de combustibil.

Educație

În ceea ce este considerat în mod obișnuit un domeniu bazat pe hârtie, sarcinile consumatoare de timp sunt acum simplificate prin automatizare. Educația se transformă acum într-o lume online. Multe instituții academice profită în prezent de tehnologiile de automatizare a proceselor pentru evaluarea, crearea de transcrieri și alte fluxuri de lucru administrative care pot fi făcute și actualizate rapid.

Acest lucru le permite profesorilor să susțină mai bine studenții, având grijă de nevoile lor – în special pentru educație specială – în timp ce automatizarea urmărește programarea și prezența. Instituțiile de învățământ creează, de asemenea, resurse de învățare electronică care oferă oamenilor din întreaga lume oportunitatea de a învăța în medii și de la educatori niciodată posibili anterior.

Sănătate

Dintre toate industriile, domeniul sănătății poate beneficia cel mai mult de automatizare. Necesitatea vizitelor medicale la distanță, a telemedicinii determină cercetătorii și profesioniștii medicali să folosească tehnologiile de automatizare a proceselor. Medicamentele, protezele, probele și alte resurse medicale pot fi urmărite și monitorizate instantaneu prin utilizarea codurilor de bare – economisind timp și bani pentru cercetători, profesioniști medicali și pacienți.

Tehnologia în domeniul sănătății este folosită pentru administrarea medicamentelor, monitorizarea sănătății, diagnosticarea imagistică și chiar intervenții chirurgicale cu ajutorul roboților. Chirurgii pot acum să solicite ajutorul roboților pentru a efectua proceduri cu o mai mare precizie și control decât mâinile umane. În multe cazuri, automatizarea poate face sănătatea mai ieftină și mai accesibilă pentru persoanele din locații îndepărtate.

Restaurante

Serviciile alimentare robotice capătă rapid popularitate pe măsură ce evoluează. Domeniul restaurantelor angajează tot mai mult roboți, deoarece aceștia sunt mai eficienți în uniformizarea și eficientizarea preparării mâncărurilor. De exemplu, Little Caesars a brevetat recent un braț robotic pentru întins aluatul, adăugat topping-uri și copt pizza. Deși este un lucru rar, acesta arată inovația pe care o poate aduce robotica automatizării în industria alimentară și de băuturi.

În plus, automatizarea proceselor este utilizată în sectorul alimentar și de băuturi. Automatizarea poate îndeplini o varietate de sarcini în acest sector, inclusiv preluarea comenzilor, pornirea aparatelor, timpul de gătire și multe altele.

Retail

Atât automatizarea proceselor cât și cea industrială sunt implicate într-o varietate de operațiuni comerciale. Cu introducerea caselor de marcat automate, casierii nu mai trebuie să monitorizeze și să proceseze tranzacțiile. Scanearea mobilă și codurile de bare sunt utilizate de comercianții de toate dimensiunile pentru a automatiza ceea ce era odată gestionat manual. Datorită automatizării industriale, multe afaceri din domeniul retail pot funcționa acum non-stop, ceea ce se traduce prin profituri mai mari. Acest lucru ar necesita mai puțini angajați în permanență și ar putea elibera capitalul uman pentru sarcini mai critice și mai complexe.

Agricultura

Industria agricolă a avut unele dintre primele utilizări ale tehnologiilor de automatizare. Există noi modalități de utilizare a automatizării pentru această industrie. De exemplu, dronele pot monitoriza culturile la distanță, permițând fermierilor să ia decizii mai bune cu privire la rotația culturilor și irigare. Diverse sarcini sunt automate, cum ar fi tăierea, plantarea și chiar recoltarea culturilor. Există și câteva avansuri în automatizarea agriculturii în care un robot poate culege producția, planta semințe și uda culturile. Rezultatul este o eficiență și o productivitate îmbunătățite, ceea ce este benefic atât pentru fermier, cât și pentru consumator. Astfel de progrese au contribuit la îmbunătățirea randamentelor agricole din întreaga lume.

Acestea sunt doar câteva dintre industriile care ar putea beneficia de tehnologiile de automatizare. În multe cazuri, aceste tehnologii au fost utilizate pentru a rezolva probleme în anumite sectoare, economisind companiilor mii, dacă nu milioane, de euro în cheltuieli fără a sacrifica calitatea sau nivelurile de servicii.

Ai nevoie de roboți?

Tehnicienii experimentați AutoID vor instala și susține procesul de automatizare de care ai nevoie. Contactați-ne astăzi pentru propria soluție personalizată.

Similar Posts